8 antwoorden
 1. Van Schandevijl Hugo
  Van Schandevijl Hugo zegt:

  Japanse duizendknoop uitroeien: een (trage) methode die werkt…
  Vlak bij de scoutsbasis van het 140ste FOS Seascouts Roodbaard hadden we een talud die overwoekerd werd door het japans knoopkruid. Periodieke hak/maaibeurten, Round-Up, plattreden: het klassieke verhaal, niks leek te helpen.
  Tot we (om andere redenen) bamboo aanplantten op dezelfde talud. De bamboovarieteit in kwestie groeit hoger dan het knoopkruid, na een paar jaar groeit het zo dicht dat het alle licht afvangt van de bamboo, en het knoopkruid … verdwijnt. Op “onze” talud is er nog een restant waar er nog wat knoopkruid groeit, maar het is elk jaar minder, en het is nu al duidelijk: binnen een paar jaar is het “onuitroeibare” knoopkruid er uitgeroeid. Vandaar mijn voorgestelde oplossing:
  -selecteer een woekerende bamboo varieteit die minimum 4m hoog wordt.
  -plant deze bamboo aan in een gesloten cirkel rond de knoopkruid plantage
  -wacht enkele jaren tot het knoopkruid VOLLEDIG verdwenen is. Tot bijvoorbeeld twee jaar GEEN ENKEL knoopkruid is gezien.
  -verwijder de bamboo (bijv. met een herbicide)
  Ik verzeker je dat het werkt…

  Beantwoorden
 2. Kaat Biesemans-Hoogewijs
  Kaat Biesemans-Hoogewijs zegt:

  Beste mensen, dit idee kwam zomaar in me op. Zoals u misschien weet zijn de jonge scheuten van de duizendknoop eetbaar (voor mensen). Dus ik vroeg me af: is er al geprobeerd om duizendknoop -in zijn geheel of delen ervan- als (gratis, immer aangroeiend) veevoeder te gebruiken?

  Beantwoorden
 3. Han Janssen
  Han Janssen zegt:

  Als de duizendknoop gevoelig is voor heet water: 60 jaar geleden liet mijn vader als boer aardappelen ingekuild stomen. Via stoominjectie werd een volume van 5/10/2 meter volkomen gegaard. Via stoominjectie moet het ook mogelijk zijn dieper in de bodem te werken.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *