8 antwoorden
 1. Peter Kuiper zegt:

  Ik probeer (conform advies) de Japanse Duizendknoop in mijn tuin te bestrijden door de stengels te injecteren met RoudUp. Ik heb bij een tuincentrum een spuit en injectienaalden gekocht. Maar na een of twee stengels is de naald al verstopt. Zo erg dat ze niet meer kan gebruiken en wat ik ook doe de naalden blijven verstopt.
  Weet iemand welke spuit/injectienaalden combinatie ik het beste kan gebruiken bij het injecteren van de Duizendknoop en waar ik die dan kan kopen?
  Tweede vraag: In het advies is sprake van een injectiepistool. Ik heb geprobeerd uit te vinden waar ik die zou kunnen kopen, maar niks gevonden. Wie kan mij helpen aan adressen en contacten?

 2. Peter ten Berge zegt:

  Deze set ziet er prima uit. https://www.progreen.co.uk/stem-injectordos-pro-for-japanese-knotweed Vanwege de hoge aanschafkosten is de set misschien minder geschikt voor particulieren met een klein aantal stengels. De opening van de naald zit aan de zijkant zodat deze niet verstopt raakt. Doordat de vloeistof via een slang wordt aangevoerd uit een container die op de rug gedragen wordt, is het eenvoudig manoeuvreren tussen de stengels. (onderhoudsset los verkrijgbaar)

 3. Nadine zegt:

  Ik hoor veel horror verhalen over hoe diep japanse duizendknoop wel niet kan zitten in de bodem. Maar hoe is dat bij een structurele hoge grondwaterstand?

 4. Knoops g zegt:

  beroepshalve bestrijd ik duizendknoop al meer dan 10 -jaar
  sproeien met glyfosaat verdunning is effectief maar er moet minstens 6-jaar na controle zijn
  zelf ben ik geen voorstander van glyfosaat
  afgraven is ook een methode die meerdere jaren na controle vragen
  het meest effectief is het afdekken met zwarte landbouwplastiek
  deze methode geeft 100 procent resultaat en milieu vriendelijk
  de plastiek moet zeker 4 jaar blijven liggen een jaarlijkse controle is voldoende
  indien mogelijk kan de groeiplaats gefreesd worden voor het plaatsen van de plastiek

 5. G.van Seijst zegt:

  Een spuit kopen bij de welkoop welke gebruikt wordt voor de uiers bij koeien

 6. Jacob Dijkstra zegt:

  Ik liep ook tegen het probleem aan dat de naald snel verstopt was. Dit heb ik opgelost door in de stengel een gaatje te boren (naalddikte)
  Het is een extra bewerking en kost dus tijd maar in mijn geval te overzien door het kleine oppervlak.
  Nu hopen dat de behandeling effectief is geweest.

 7. Vd Brink zegt:

  Ik heb dit jaar duizendknoop bestreden in de voortuin van mijn nieuwe huis door wortels zoveel mogelijk af te graven. Er is laatste 3 maanden neits meer opgekomen. helaas zit 1 wortel meer dan 1.5m diep. Ik heb deze wel tot 1.5m afgegraven en de plek gemarkeerd. Wat is de kans dat deze weer teruggroeid en hoe zou ik ook het resterende worteldeel schade kunnen toebrengen? Ik heb er al kokend water achteraan gegoten.

 8. Christiaan van Bremen zegt:

  Hierbij een video over de wijze waarop de gemeente Hellevoetsluis Japanse duizendknoop aanpakt. Commentaar wordt zeer op prijs gesteld!

  https://www.dropbox.com/s/wyci6obosgd7i5n/2160p.mov?dl=0

  In de aangrenzende tuin groeit vanwege doorloop van wortel en verspreiding van maaisel inmiddels ook duizendknoop. De gemeente wijst aansprakelijkheid af.

Reacties zijn gesloten.